q
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.
10 Manieren tot kostenreductie - De bedrijfskledingexpert
15561
page,page-id-15561,page-child,parent-pageid-15434,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

10 Manieren tot kostenreductie

10 Manieren tot kostenreductie

De kosten die met nieuwe bedrijfkleding gemoeid zijn, worden voor een groot deel bepaald door de keuzes die gedurende het inkoopproces worden gemaakt. De opdrachtgever heeft zeggenschap over die keuzes. Op elk keuzemoment kan Maan Fashion aangeven wat prijstechnisch de beste keuze is en wat eventueel andere mogelijkheden zijn om de kosten in de hand te houden cq te reduceren.

Maan Fashion ziet het als haar taak om voor haar opdrachtgevers de onderliggende kostenstructuur van het gehele project dienst-, werk en/of bedrijfskleding inzichtelijk te maken.

Kostenstructuur

De volgende elementen maken daarvan deel uit.

 1. Kosten per kledingstuk
  Uit welke variabelen is de prijs van een kledingstuk opgebouwd? (Bill Of Materials/receptuur)
  Loonconfectieprijs productie (ingewikkeld of eenvoudig model om te produceren)
  Stofprijs (duurzaamheid/prijs/leverbaarheid)
  Overig (transport/verpakking/douanekosten)
  Maan Fashion kan van alle modellen een nauwkeurige kostprijs berekening maken als de variabelen bekend zijn.
 2. Samenstelling Collectie
  Compacte opbouw van de collectie, ofwel zo weinig mogelijk afgeleide modellen. Veel diversiteit in de modellen werkt kostenverhogend. Niet alleen in de productie, maar ook op voorraadbeheer en logistiek gebied. Maan Fashion zal in een ontwerpfase altijd rekening houden met de samenstelling van de collectie en deze bespreken met de opdrachtgever.
 3. Matenreeksen
  Veel verschillende maten werkt kosten verhogend. Toch moet iedereen een goed passend pakket krijgen. Bij de ontwikkeling van de pasvorm moet goed gekeken worden naar de populatie (mensmaat). Welke matenboog hanteren we bij welk type kledingstuk. Meer maten per kledingstuk leidt tot hogere kosten voor productie, voorraad en logistiek. Maan Fashion beheerst deze materie en alle financiële consequenties ervan als geen ander.
 4. Maatwerk
  In een gemiddelde populatie is het normaal dat 2 tot 3% van de populatie buiten de normale confectie maten valt. Bij populaties die uit veel allochtone medewerkers bestaan, kan dit percentage oplopen tot 5%. Maan Fashion zal allereerst proberen om dit percentage zo laag mogelijk te houden door de pasvorm optimalisatie. Voor het deel dat desondanks niet binnen de maten valt, kan Maan Fashion ondersteuning bieden om het kleden van deze medewerkers bij de uiteindelijke leverancier soepel te laten verlopen.
 5. Kleding per persoon
  De samenstelling van het pakket per persoon en de jaarlijkse vervanging zijn afhankelijk van de aanstelling per medewerkers (parttime of fulltime). Maan Fashion kan daarvoor het minimum en maximum vaststellen. Het pakket dat elke drager afzonderlijk krijgt en de kosten die daarmee gemoeid zijn, kan Maan Fashion goed inzichtelijk maken in een Excelbestand. Bij elke aanpassing van de pakketsamenstelling per drager rekent Excel automatisch de totaalkosten door.
 6. Kledingreglement
  Duidelijkheid verschaffen is altijd belangrijk.
Een onderdeel van het reglement is aangeven hoe de kleding onderhouden moet worden. Dit verlengt de levensduur van de kleding en voorkomt wasfouten.
 7. Orderbepaling
  Een goede inventarisatie van de benodigde maten en aantallen voorkomt winkeldochters, maten die eindeloos in het magazijn blijven liggen.
 8. Logistiek
  De manier waarop het kledingpakket opgemeten c.q. doorgepast en uitgedeeld wordt, kan op vele verschillende manieren en dus ook met verschillende kosten.
Maan Fashion heeft ruime ervaring op dit terrein en kan ook op dit gebied kosteninzicht geven.
 9. Voorraadbepaling
  Hoeveel voorraad is er nodig? Wat is de omloopsnelheid van de voorraad? Voorraad bepaling is mede afhankelijk van de doorlooptijd van de productie van de stoffen en de modellen.
 10. Last but not least: Breed draagvlak!
  Medewerkers die trots zijn op hun bedrijfskleding springen daar ook zuiniger mee om, waardoor deze langer mee gaat. Als medewerkers mede verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van de het pakket, zijn zij binnen de organisatie de beste ambassadeurs van het nieuwe pakket. De aandacht die wordt besteed aan medewerkers ten aanzien van het nieuwe pakket (bv bij het uitdelen), verdient zich terug in de duurzaamheid van de kleding.