q
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.
informatie - De bedrijfskledingexpert
15434
page,page-id-15434,page-parent,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

informatie

Mogelijkheden

“Alles is mogelijk!” hoor je leveranciers vaak zeggen als het bedrijfskleding betreft. Voor een bedrijf dat ongelimiteerd zijn portemonnee open kan trekken, is dat ook zo. Maar de praktijk is veel weerbarstiger. Veel bedrijven hebben te maken met een vast budget per drager.

Inzicht in de consequenties van de keuzes ten aanzien van de bedrijfskleding is belangrijk. Een reële prijs-kwaliteit verhouding is gewenst, maar ook probleemloze naleveringen en korte levertijd bij naleveringen. Vooral die twee laatste punten blijken uit de praktijk problemen op te leveren. Onaangename verrassingen komen vaak naar boven na uitlevering van de initiële order. Ze zorgen ervoor dat de zorgvuldig nagestreefde herkenbaarheid van de medewerkers langzaam verdwijnt. Of erger, averechts effect heeft op de uitstraling van het bedrijf of de instelling.

Inzicht in de consequenties van de keuzes ten aanzien van de bedrijfskleding is belangrijk.

Enthousiasme in het streven van de leverancier om aan de wensen van de klant tegemoet te komen, kan er voor zorgen dat er beloftes worden gedaan op het scherpst van de snede. In het eerste gedeelte van het traject is iedereen alert en worden beloftes stipt nagekomen. Bij naleveringen lijken de scherpe beloftes ingehaald te worden door de organisatie en de beperkingen van de leverancier met als gevolg fouten en/of lange levertijden. Het is evident dat doorvragen naar mogelijkheden en uitzonderingen leiden tot minder problemen bij nabestellingen.

Natuurlijk kan Maan Fashion daarbij ondersteunen. Dat kan middels een consult en/of begeleiding van delen of het gehele inkoop en implementatie proces.

Toch kunt u, als inkoper, zelf een eerste diagnose stellen van de mogelijkheden die er zijn. De eerste vraag die beantwoord moet worden is: “Wat is de ordergrootte bij naleveringen?”

Is die kleiner dan de minimum ordergrootte van de leverancier, dan is het niet verstandig om te kiezen voor een ontwerp met een speciaal gemaakte stof of kleur, dan wel een speciaal ontwikkeld model (lees; afwijkende patronen of pasvorm).

Inhaken op bestaande collecties van een leverancier met toevoeging van borduring of print kan leiden tot zeer bijzondere resultaten.

De klant is koning. Dat blijft hij langdurig als hij in staat is op een creatieve manier mee te denken met de mogelijkheden van de leverancier.