q
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.
diensten - De bedrijfskledingexpert
15432
page,page-id-15432,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

diensten

image011

Maan Fashion kan u in alle fases van de aanschaf van bedrijfskleding bijstaan en begeleiden. De mate waarin bepaalt u zelf. Dit kan variëren van advies in de vorm van een eenmalig consult, de uitvoering van specifieke onderdelen of de begeleiding van het gehele traject.

 • Voortraject/ voorbereiding
 • Ontwerp en collectie samenstelling
 • Offerte aanvraag/aanbesteding
 • Beoordeling offertes en samples
 • Implementatie

Klik op elke fase voor een uitgebreide uitleg.

Voortraject / voorbereiding

Een goede voorbereiding voorkomt problemen later in het traject. Inventarisatie is van belang en zou de volgende onderdelen moeten bevatten.

Onderzoek naar de wensen van de medewerkers

Dit kan door een enquêtes en/of interviews op de werkvloer of door begeleiding van een kledingcommissie die deze taken uit voert.
Veel organisaties stellen een kledingcommissie samen. Deze commissie moet een goede afspiegeling zijn van het personeel en onder het personeel een breed draagvlak hebben.

Risicoinventarisatie en evaluatie

De meeste bedrijven hebben al een RI&E. Daaruit blijkt of er sprake is van het gebruik van Persoonlijke Beschermings Middelen (PBM’s).  Afhankelijk van de werkzaamheden zullen de PBM’s aan bepaalde EN-normen moeten voldoen. Deze eisen moeten per dragersgroep of functiegroep vast komen te liggen.
Onderzoek naar de gewenste uitstraling van de organisatie
Dit onderzoek behelst niet alleen een styling indicatie van de modellen, logo’s en andere huisstijl elementen, maar ook wensen en eisen ten aan zien van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hebben betrekking op de uitstraling van de organisatie.

Bepaling zakelijke wensen en eisen

Hierbij moet gedacht worden aan prognoses ten aan zien van de aantallen. Niet alleen voor de initiële order, maar ook verwachte naleveringen per jaar, levertijden en voorraden moeten bepaald worden. Natuurlijk moeten ook overige contractuele zaken aan bod komen op het gebied van financiële en logistieke wensen en eisen.
Het rapport van het inventarisatie onderzoek dient als basis voor het samenstellen van een realistisch eisen pakket dat kan dienen als basisdocument voor een offerte aanvraag of een aanbestedingsdocument.

In overleg voert Maan Fashion gedeeltes of het hele inventarisatie onderzoek uit.

Ontwerp

Een organisatie wil graag dat de bedrijfskleding en/of werkkleding aansluit bij de huisstijl. Maan Fashion kan daarvoor de volgende mogelijkheden aanbieden.

Het ontwerpen van een nieuwe collectie.

 • Het samenstellen van een collectie van bestaande artikelen van één (of meerdere) leveranciers.
 • Een combinatie van beide. Een bestaande collectie aanvullen met nieuwe ontwerpen.

 

De grootte van de orders bepalen voor een deel de mogelijkheden. Het voordeel van het laten maken van een bedrijfsspecifiek ontwerp is, dat men helemaal kan voldoen aan eigen wensen en eisen en onafhankelijker is van de leverancier. Met de ontwerptekeningen kan bij verschillende leveranciers een offerte opgevraagd worden. Vergelijken van de offertes is eenvoudiger.

Leveranciers uitnodigen voor een offerte aan de hand van een PvE, geeft meer keuze in de ontwerpen. Dat kan een voordeel zijn. De leverancier levert een idee aan, op basis van zijn interpretatie van het gevraagde met in het achterhoofd zijn eigen collectie. Leverancier A, B en C komen met verschillende ideeën en modellen. Offertes zijn dan moeilijker te vergelijken. Daarbij is het ethisch niet acceptabel om het ontwerpidee van leverancier A uit te laten voeren door leverancier C; bijvoorbeeld omdat zijn prijs beter is.

Maan Fashion ontwerpt realistische en praktische collecties, geschikt voor het doel, met een goede balans tussen mooi en praktisch. Altijd goed produceerbaar. In haar ontwerptekeningen laat ze de mensen zien zoals ze zijn. Het beeld dat neergezet wordt is niet mooier dan de werkelijkheid. Het is de werkelijkheid!

Offerte aanvraag / aanbesteding

Het aanvragen van offertes of doen van een aanbesteding verloopt alleen goed op basis van een document waarin helder voorwaarden en wensen vastliggen.

Afhankelijk van het bedrag dat met het contract gemoeid is, zijn overheden verplicht tot het doen van een Europeese Aanbesteding, middels een publicatie op onder andere aanbestedingskalender.nl

Voor een aanbestedingsdocument is een Programma van Eisen (PvE) nodig.

Maan Fashion verzorgt het kledingtechnische gedeelte van dit PvE.

 • Technische omschrijvingen (stiksels, naadverwerkingen, etc.)
 • Technisch tekeningen van kleding en kledingdetails.
 • Stof indicaties en specificaties van fournituren en labels.
 • Maattabellen, numeriek of alpha-numeriek, mensmaten en/of kledingmaten.

Een offerte kan aangevraagd worden op basis van gemaakte ontwerpen of op basis van een vrij interpreteerbare omschrijving. “Donkerblauwe overallen” hebben veel leveranciers standaard in hun assortiment. “Een sportief shirt” is een te ruim begrip en zal specifieker beschreven moeten worden.

Hoe specifieker de eisen en wensen zijn, hoe gedetailleerder moeten de specificaties in de aanbesteding of in het offerte document moeten zijn.

Ook wanneer er geen sprake is van een Europeese Aanbesteding, is het beter te werken met een beschrijvend document. Alle leveranciers die gevraagd worden een offerte uit te brengen, krijgen dezelfde informatie. Bij een latere beoordeling kan dit document weer dienen als leidraad voor de beoordeling en toekenning.

Beoordeling offertes en samples

De beoordeling van offertes of inschrijvingen bij aanbestedingen zijn lastig. Vergelijkingen tussen verschillende aanbieders kunnen op papier een hele klus zijn. Het beoordelen of bijgeleverde samples overeenkomen met de beloftes op papier is zo mogelijk een nog grotere klus. Maan Fashion kan u daarmee helpen.

Controle waterdichtheid van de naad

 • Beoordeling op stilistisch gebied
 • Beoordeling op naaitechisch gebied
 • Beoordeling op pasvormen en maatbereik
 • Eenvoudige was- en krimptesten
 • Eenvoudige beoordeling stofkwaliteiten

Voor uitgebreide wastesten en stoftesten verwijst Maan Fashion u naar TNO, Centexbel en andere gerenommeerde testinstituten. Zij testen materialen op verschillende kwaliteiten, zoals pilling, scheur- en treksterkte van het doek en de vezels,  waterdichtheid van de naden, etc

Implementatie

De beslissing is gevallen. De nieuwe bedrijfskleding of werkkleding is uitgezocht. Er kan besteld en geproduceerd worden. Daarmee lijkt het bedrijfskleding project afgesloten, maar niets is minder waar. Welke maten bestellen in welke hoeveelheid? Hoe bepaal ik de maten van de dragers? En hoe verloopt de verdere logistieke uitrol, retouren, speciale maten, inname oude kleding, etc.

Maan Fashion ondersteunt bij de alle onderdelen van het implementatie proces.

 • Maatbepaling dragers aan de hand van enquette en maattabellen
 • Maatbepaling en registratie van de dragers aan de hand van passeries
 • Uitreiking en registratie van bedrijfskleding op locatie
 • Samenstellen van een kledingreglement
 • Tevredenheidsonderzoek onder de dragers