q
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.
Communicatie is de echte drager - De bedrijfskledingexpert
15583
single,single-post,postid-15583,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Communicatie is de echte drager

Communicatie is de echte drager

Een rechter die uiteindelijk beoordeelt of een rok keurig is afgewerkt. Een komisch gegeven. Hoe kom je als medewerkster van een schoonmaakbedrijf op het idee om zelf een broek uit het bedrijfskledingpakket te vermaken tot rok? Dat moet wel een hele toegewijde, gemotiveerde medewerkster zijn die thuis in de eigen tijd urenlang bezig is geweest om zo representatief mogelijk op haar werk te verschijnen! En dan de werkgever die volkomen is overvallen en alle signalen heeft gemist. Met dit soort voorbeelden groeit mijn overtuiging: ik ben eerder een communicatiedeskundige dan een bedrijfskledingexpert. 

“Voor de medewerkster zelf met de naaimachine aan de slag is gegaan, heeft zij ongetwijfeld meermaals gevraagd of er naast de twee broeken ook een rok in het kledingpakket zat. Daarop was het antwoord: “Nee, die zit er niet in.” De betreffende persoon heeft niet adequaat gereageerd, het niet doorgegeven of de leiding heeft het verzoek naast zich neergelegd. Op alle niveaus moet de communicatie zijn misgelopen. Pas zeven maanden nadat de medewerkster met de zelfgemaakte rok op het werk verscheen, is er door de werkgever een aantoonbare opmerking over gemaakt. Te laat om de zaak voor de rechter nog te winnen. Maar erger is dat de werkgever zich onvoldoende heeft verdiept in de mens achter de medewerker. Hij heeft niet gecommuniceerd en geen enkele betrokkenheid of begrip getoond voor de medewerkster en haar drijfveren. Dus eerst is er niet naar haar geluisterd, daarna heeft zij heel ijverig zelf een oplossing gezocht, dat is niet gewaardeerd en heeft hij haar voor de rechter gesleept. De rechter heeft de medewerkster in het gelijk gesteld. Voortaan mag zij in de betreffende rok op haar werk komen.

Mijn aanpak is altijd bottum-up. Ik verdiep mij in de organisatie, leef mij in in de medewerker, kijk naar de aard van de werkzaamheden en de eisen die dit stelt aan kleding. Ik betrek medewerkers uit alle lagen van de organisatie bij het ontwerp van de kleding en de samenstelling van het pakket. Zo ontstaat er een breed draagvlak in de organisatie. Ik deel persoonlijk het kledingpakket uit, kijk of het goed zit en geef uitleg over hoe het gedragen en gewassen moet worden. Resultaat is dat mensen zich goed voelen in de kleding en het met trots dragen. Alleen dan draagt bedrijfskleding bij aan een representatieve en professionele uitstraling van het bedrijf waarin de medewerker goed functioneert. Communicatie is de echte drager en bedrijfskleding is daarbij slechts een middel.

Mijn aanpak is altijd bottum-up. Ik verdiep mij in de organisatie, leef mij in in de medewerker, kijk naar de aard van de werkzaamheden en de eisen die dit stelt aan kleding

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.